Специализираният съд задържа за постоянно в ареста петима души, обвинени

...
Специализираният съд задържа за постоянно в ареста петима души, обвинени
Коментари Харесай

Спецсъдът остави в ареста петима свидетели по делото КТБ

Специализираният съд задържа за непрекъснато в ареста петима душ и, упрекнати за осъществени закононарушения срещу финансовата система. Това са Васил Шуманов, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Красимир Зарев и Никола Киров, очевидци по делото за КТБ .

Обвинението им е обвързвано със средства от банкрутиралата банка.
 
По време на съвещанието съдът отхвърли да изслуша обвинените, юристите им желаеха отказ на правосъдния състав, само че настояването беше отхвърлено. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативния профилиран углавен съд.

Милионите били присвоени от банката посредством фиктивни заеми и по-късно раздадени като бонуси от черната каса на Цветан Василев , твърди прокуратурата, представена от „ “.
 
" На 18 декември 2013 година всеки един от упрекнатите собственоръчно е удостоверил, че е получил пари като коледни
бонуси, изнесени от офис в постройката на бул. " Цар Борис III " 159 ", сподели прокурор Сийка Милева, показва. Според нея петимата са знаели или най-малко са предполагали, че парите, които са получили, са били присвоени от КТБ.
 
Преди това Н икола Киров изпратил писмо до Василев , с което го молел да разпореди на дясната му ръка тогава Бисер Лазов да преведе парите, сподели прокурор Милева.-->
 
Освен това обвинените били свързани с търговски сдружения, които са получавали необезпечени заеми от КТБ за десетки милиони левове. Прокурор Ангел Кънев уточни, че четирима от упрекнатите постоянно са пътували до Сърбия от 2013 година насам. Това се доказвало от информации от " Гранична полиция ".
 
Защитата на арестуваните твърди, че това е принуда против петимата, защото те били и очевидци по делото на банкрута на КТБ против Цветан Василев, което все още е на стадий четене на обвинителен акт в спецсъда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР