Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на

...
Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на
Коментари Харесай

Втори опит да тръгне мегаделото КТБ


Специализираният съд ще направи втори опит да даде ход на делото КТБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първото съвещание по него, което е разпоредително, беше планувано за 13 декември предходната година, само че не бе даден ход. Делото бе разпределено на инцидентен принцип на съдийката Виржиния Петрова. На съд прокуратурата съобщи банкерът Цветан Василев и още 17 души. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.

БГНЕС напомня, че обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше импортиран от Специализираната прокуратура на 20 юли. Тогава от прокуратурата оповестиха, че са разпитани повече от 400 очевидци. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.

След като делото беше импортирано в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, сподели, че в общ житейски смисъл, казусът "КТБ" съставлява най-голямата финансова машинация с корупционен привкус в новата българска история.

Според Гешев не е пресилено да се уточни това дело като неповторимо. "Задачата, която седеше пред екипа на това дело беше със трудност покрай тази с дизелов мотор да се кацне на луната. Към момента ние считам, че сме кацнали. Дали ще дишаме и по какъв начин ще протече процесът, следва да видим", сподели той тогава. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР