Специализираният съд реши да остави в ареста за 72 часа

...
Специализираният съд реши да остави в ареста за 72 часа
Коментари Харесай

Удължиха ареста на зам.-министър Живков и задържаните за аферата с боклука

Специализираният съд реши да остави в ареста за 72 часа шестимата задържани по скица за насила и търговия с отпадъци, в това число заместник-министърът на екологията Красимир Живков, оповестява Нова телевизия.

Той беше арестуван през вчерашния ден за 24 часа, дружно с още петима души. Сред арестуваните са някогашен шеф на екоинспекцията в Плевен, както и русенските предприемачи Атанас и Пламен Бобокови, чиято компания за преправка на батерии в Монтана, съгласно прокуратурата, се е облагодетелствала от незаконната скица.

Зам.-министър Живков е арестуван с още 5 души, взели участие в незаконна група за импорт на отпадък от Италия

Вчера представителят на основния прокурор Сийка Милева изясни, че са събрани доказателства, че от началото на годината Красимир Живков е принуждавал свои подчинени да издават разрешителни за импорт и експорт на боклуци на избрани компании, а тези, които отказвали, били уволнявани или напускали сами. Днес обаче екоминистърът Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и заяви за единствено една служителка през последните месеци. Тя работела по линия на отпадъците, само че имала слаби резултати.

Заради следствието, от Министерството били конфискувани компютри, в това число и на министъра, а атмосферата била неприятна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР