Специализираният съд прекрати и върна на специализираната прокуратурата делото срещу

...
Специализираният съд прекрати и върна на специализираната прокуратурата делото срещу
Коментари Харесай

Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу пловдивския кмет


Специализираният съд приключи и върна на профилираната прокуратурата делото против пловдивския кмет Иван Тотев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес бе разпоредителното съвещание в Специализирания углавен съд против него, заместника му Димитър Кацарски и кмета на регион "Западен" Димитър Колев.

[i]Тримата са упрекнати в закононарушение по работа по отношение на построяването на зоопарка в Пловдив. Преди време Окръжният съд в Пловдив го върна назад на софийски прокурори поради открити основни процесуални нарушавания. Впоследствие процесът беше трансфериран в Специализирания углавен съд поради законодателна смяна от ноември 2017 година, съгласно която делата за корупция против лица, заемащи висши държавни постове, се преглеждат точно там. [/i]

Сред нормите, които би трябвало да реши съдът на разпоредителното съвещание е и това позволено ли е на досъдебното произвеждане отстранимо значително нарушаване на процесуални правила, довело до ограничение на процесуалните права на обвинения. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на надзор от по-горната инстанция. „ Прочете се определението на Пловдивския областен съд и бяха посочени нарушавания, които са отстранени по тази причина ще протестираме ”, сподели прокурорът Димитър Петров след съвещанието в спецсъда.

БГНЕС напомня, че подред държавното обвиняване те са ощетили общината с 689 хиляди лв., защото вместо с социална поръчка и конкурс са упълномощили строителството на зоокъта с директно договаряне на компания "Запрянови 03" ООД.

Разследването против тримата стартира през ноември 2016 година от профилираното звено „ Антикорупция “. Сигналът за нарушавания беше изпратен първо до Пловдивската окръжна прокуратура, където не откриха данни за осъществено закононарушение.

На Иван Тотев му беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лв.. Колев и Кацарски бяха с мярка за неотклонение „ Подписка “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР