Специализираният съд остави в ареста петимата задържани за участие в

...
Специализираният съд остави в ареста петимата задържани за участие в
Коментари Харесай

Спецсъдът остави в ареста задържаните за телефонни измами

Специализираният съд остави в ареста петимата арестувани за присъединяване в скица за телефонни измами край София и Горна Оряховица. Мотивите са, че могат да извършат друго закононарушение и да попречат на следствието, оповестява Българска национална телевизия. Те могат да получат наказване сред 3 години и 10 години затвор

При акцията от 19 април край Горна Оряховица и София бяха задържани трима мъже и две дами. Всички са с обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами. В Румъния са арестувани още шестима души от групата, измежду които и посоченият за уредник, който е българин. Очаква се те да бъдат екстрадирани у нас. Тогава прокуратурата и Министерство на вътрешните работи оповестиха, че стартират огромна национална акция против телефонните измамници и разпространиха два видеоклипа, с цел да предупредят за следващ път най-много възрастните хора да не дават пари на непознати.

" Досега оценката е, че по случаите с телефонни измами се работи на парче. Най-високото равнище, до което се стигаше, беше мулета. Подходът към този момент е да се обхване цялата страна предвид на това, че тези закононарушения се правят в разнообразни градове в страната ", разгласи по време на националното заседание на Министерство на вътрешните работи зам. основният прокурор Иван Гешев.

Разследването за съответният случай е почнало през 2017 година и е почнало от Велико Търново. Според данните до момента измамите, осъществени от тази група, са за над 2 млн. лв.. При едната от измамите е към 800 хиляди лева, има и една за 1 млн. лева Чухте сума упомената 420 хиляди лв., валута златни украшения.

Тепърва ще се открива точната стойност, само че сумите са големи, стана известно от Николай Димитров, който е прокурор от Специализираната прокуратура. По думите му жертвите са най-вече възрастни хора. Част то тях продавали или прехвърляли парцелите си, с цел да набират парите, поискани от " ало " измамниците. Регистриран е случай, при който стара жена съвсем две години била държана под ключ.

Преди два дни прокуратурата и Министерство на вътрешните работи оповестиха, че стартират огромна национална акция против телефонните измамници и разпространиха два видеоклипа, с цел да предупредят за следващ път най-много възрастните хора да не дават пари на непознати. " Досега оценката е, че по случаите с телефонни измами се работи на парче. Най-високото равнище, до което се стигаше, беше мулета. Подходът към този момент е да се обхване цялата страна предвид на това, че тези закононарушения се правят в разнообразни градове в страната ", разгласи тогава зам. основният прокурор Иван Гешев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР