Специализираният съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на

...
Специализираният съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Специализираният съд остави Митьо Очите в ареста


Специализираният съд наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Димитър Желязков-Очите, заяви кореспондент на ПИК. Съдиите взеха решение, че макар здравословното положение на несебърския необут, той би трябвало да остане в килията.

Митьо Очите изиска излизане от ареста, поради влошеното му здравословно положение, а юристът му даже повика Спешна помощ, с цел да може медиците да го прегледат. Според бранителя му Илиян Василев, Желязков кърви и би трябвало незабавно да бъде пуснат под домакински арест, с цел да може да се лекува.

Според прокуратурата има задоволително доказателства, както и предпазени сведетели, които могат да свържат Димитър Желязков с рекет, мокри поръчки, палежи и заплашванията.

Очите е заплашвал посредством свои хора предприемачи, а очевидци разказвали, че не могат да стартират бизнес без „ разрешението “ на Желязков, включително итрални зали, заведения и други търговски обекти. Тези, които имали към този момент отворени пък плащали по 20% от оборота си на Желязков, с цел да бъдат спокойни. Един от очевидците по делото е притежателят на хотел Хризантема в Слънчев бряг, който е бил заплашван от Очите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР