Специализираният съд даде ход на делото срещу отстранения кмет на

...
Специализираният съд даде ход на делото срещу отстранения кмет на
Коментари Харесай

Ваклин увисна с едни 70 000 евро...

Специализираният съд даде ход на делото против отстранения кмет на столичния квартал "Младост " Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров. Тримата са подсъдими за това, че са поискали 500 000 евро рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, като са получили 70 000 евро, с цел да придвижат негови документи за градеж в региона. Именно втората сума беше открита в служебната кола на Иванчева по време на показната акция през април, когато бяха осъществени арестите.

Преди началото на правосъдното съвещание през днешния ден Ваклин отхвърли част от изказванията на Десислава Иванчева. Бизнесменът отхвърли да познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше безапелационен, че даже не ги е виждал онлайн, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той се оплака, че към момента не е получил парите, които е дал за реализирането на акцията. Белязаните банкноти още били в проверяващите.

Подсъдимите се възползваха от правото си да дадат пояснения на по късен стадий.

Колкото до градежа в "Младост ", Ваклин изясни, че документите към момента са по инстанциите. Бизнесменът съобщи, че не бил податлив да дава пари в случаи като този, само че пък и такива оферти не бил имал.

Той сподели още, че не се се тормози от делото, което продължава с разпити на очевидци. Първа бе разпитана Галя Димитрова, подчинена на Ваклин. Тя изясни по какъв начин се е движила преписката на предприемача във връзка с градежа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР