Специализираният наказателен съд заседава днес, за да реши дали да

...
Специализираният наказателен съд заседава днес, за да реши дали да
Коментари Харесай

Спецсъдът решава за Петър Харалампиев

Специализираният углавен съд заседава през днешния ден, с цел да реши дали да пусне на независимост някогашния ръководител на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев. Той е в ареста от 7 месеца, дружно с основния секретар на Агенцията Красимир Томов по обвиняване във взимане на рушвет.

В края на предишния октомври огромна акция затвори Агенцията за българите в чужбина. По сигнал за продажба на удостоверения за български генезис бяха арестувани над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях единствено Харалампиев и Томов са под стража. Това е първото искане на някогашния началник на Агенцията за по-лека мярка за неотклонение. По молбата Спецсъдът трябваше да се произнесе още във вторник, само че Харалампиев изиска достъп до томовете с доказателствата. Сред тях - доста дешефрирани специфични разследващи средства и десетки разпити.

" Много лица са разпитвани, в това число и хора от политически партии. Не мога да показвам съответни имена, тъй като ще направя неточност ", изясни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, представен от БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР