Специализираният наказателен съд трябваше да се произнесе днес по мярката

...
Специализираният наказателен съд трябваше да се произнесе днес по мярката
Коментари Харесай

Повикаха спешна помощ в спецсъда за Митьо Очите, той остава в ареста

Специализираният углавен съд трябваше да се произнесе през днешния ден по мярката за неотклонение на върнатия през вчерашния ден от Турция Димитър Желязков - Митьо Очите. Адвокатът му изиска да бъде извикана незабавна помощ, тъй като клиентът му имал кървене. Съдът реши, че Желязков остава в ареста.
Съдът реши Димитър Желязков - Митьо Очите да остане в ареста. Мотивите са, че има заплаха да извърши ново закононарушение, а здравословното му положение разрешава да бъде с най-тежката мярка, макар опита да бъде показано друго.

В началото на съвещанието на Специализирания углавен съд се наложи да бъде извикан екип на незабавна помощ, поради здравословното положение на Димитър Желязков. Искането беше направено от юриста му, който напомни, че Желязков има и ТЕЛК. Адвокатът му Илиян Василев заяви, че клиентът му е с 98% неработоспособност. Пред съда върнатият нощес у нас Желязков сподели, че кърви. Прокуратурата от своя страна твърди, че нощес той е бил прегледан при приемането му в ареста.

В Специализирания углавен съд бе импортирано искане от страна на Специализираната прокуратура, за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Димитър Желязков с повдигнати обвинявания за осъществени закононарушение за управление на ОПГ, основана за да прави закононарушение по член 354а, по 213а, по член 214 Наказателен кодекс.

Делото трябваше да се гледа в 15.00 часа от 7-и състав на Специализирания углавен съд. След започването на съвещанието отбраната на Желязков изиска да бъде извикан незабавно медицински екип. Наложи се съдът да отсрочи съвещанието по мярката за неотклонение на Желязков за 17.30 ч.

Спрямо Желязков са предявени обвинявания за проведена незаконна група - за осъществяване на палежи, разпространяване на опиати, леки и тежки телесни повреди, т.е побоища на лица, които не желаят да се подчиняват на групата, изясни той. Прокурорът Калин Близнаков разгласи, че Димитър Желязков е обвинен поради това, че е превзел целия траурен бизнес в област Бургас, а незаконната група, за чийто главатар е апетитен той, се занимавала с палежи, разпространяване на опиати, нанасяне на леки и тежки телесни повреди, изнудвания, насила за заплащане на " такса успокоение " на търговци в Бургас, Слънчев бряг и Ямбол. В продължение на 3 години от погребалните организации е събирана " такса успокоение " по 150 лв. на заравяне.

Още преди да стартира съвещанието Димитър Желязков - Очите съобщи, че единственото, за което се тормози, е здравето му. „ Обвиненията към мен са несериозни “, сподели още той. “Сега упрекват и щерка ми, по какъв начин може такова нещо? Тя е майка “, изясни той, като уточни, че не знае в какво е упрекната. „ Питайте прокуратурата “, добави той.

По думите на Желязков, той е отишъл на доктор в Турция, където е опериран, за което имал документи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР