Специализираният наказателен съд (СНС) отложи делото за разглеждане на изменение

...
Специализираният наказателен съд (СНС) отложи делото за разглеждане на изменение
Коментари Харесай

Отложиха делото на Иванчева, тя се оплака от условията в ареста и обеща новини

Специализираният углавен съд (СНС) отсрочи делото за разглеждане на изменение на мярка за неотклонение на отстранената от поста си кметица на столичния регион „ Младост” Десислава Иванчева. Тя, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и ексрайонният кмет Петко Дюлгеров са упрекнати за приемане на рушвет в изключително огромни размери - тежък случай, осъществен посредством изнудване чрез корист със служебно състояние.
Защитата на Иванчева настоя постановеното наказване „ задържане под стража " да бъде сменено с по-леко. Повод за настояването е здравословното положение на Иванчева, което съгласно юриста ѝ Димитър Марковски " не е по никакъв начин леко " , оповестява БГНЕС.
Преди началото на правосъдното съвещание отстраненият кмет приказва пред медиите и сподели, че изискванията в ареста са " противозаконни ", тъй като арестуваните стоят по 23 часа на спешно осветяване, което е неразрешено с разпоредба. Иванчева добави, че единият час, в който са на открито, прекарват в бетон и ограждения, които съгласно нея въздействат на душeвността на подсъдимите.
Иванчева сподели, че води непрекъсната битка и за това какъв брой минути може да прекара в банята. Непрекъснато подавала тъжби, с цел да отстоява правата си.
Тя акцентира още, че към този момент се усеща спокойна, тъй като делото е в правосъдна фаза и изрази вяра, че с включването на арбитър Хинов, процесът ще бъде самостоятелен и обективен. Според Иванчева материалите били цели 30 тома, а дадените от съда 10 дни за запознаване със наличието на документите е незадоволително.
„ Г-н Ваклин и господин Дюлгеров в своите срещи сами са договаряли процентите си, сами са определяли сумите и на никое място няма, където да съм желала, поискала и получила суми. Вече видяха, че и в СРС-тата има доказателства в наша изгода. Спокойна съм, че към този момент ще има арбитър, който ще гледа двустранно на нещата и ще бъде обективен. Очаквайте вести “, съобщи Иванчева.
На въпрос дали е склонна да подписа съглашение с прокуратурата, тя сподели, че ще се бори до край, с цел да потвърди невинността си.
Въпреки че отхвърли да промени мярката й за неотклонение, съдът позволи правенето на сложни експертизи от онколог, психиатър и правосъден доктор, които да извършат взаимен обзор на Иванчева в границите на една седмица. Това изиска отбраната ѝ с претекстът, че отстранената кметица страда от тежко онкологично заболяване – аденом на хипофизната жлеза. Преди влизането ѝ в ареста й било назначено и лекуване, а престоят зад решетките евентуално е довел до утежняване на здравословното и психическото ѝ положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР