Специализираният наказателен съд ще търси кои агенти на ДАНС са

...
Специализираният наказателен съд ще търси кои агенти на ДАНС са
Коментари Харесай

Агенти на ДАНС ще трябва да дават обяснения пред съда за Суджукгейт

Специализираният углавен съд ще търси кои сътрудници на ДАНС са разпитвали главния очевидец против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов по делото " Суджукгейт ". Това стана ясно след вчерашното съвещание на съда по делото, съобщи в. " 24 часа ".
Въпросните сътрудници ще би трябвало да обяснят пред съда по какъв начин са разпитали Антон Проданов и притискали ли са го да даде избрани показания, от които той в този момент се отхвърля.
Антон Проданов се отметна от показанията си, които дава от 2017 година насам. Досега пред ДАНС, прокуратурата и съда той и трима негови близки твърдяха, че е изнудван да създава тонове суджуци за Мартинов през 2012 и 2013 година. Но в публични информации виновни институции като БАБХ споделят, че няма документи Проданов да е имал нужните индустриални мощности, с цел да може да го направи. Затова Антон Проданов декларира на съвещание през февруари, че суджуците са създавани под напън през 2010 и 2011 година. Освен това, при разпитите пред съда, се появиха изказвания, сътрудници на ДАНС, които са работили по преписката, са го заплашили, че ще го вкарат в една група с Мартинов, в случай че не опише за суджуците.
Още: " Суджукгейт " пред неуспех в съда поради показанията на главния очевидец "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР