Специализираният наказателен съд ще разглежда дела от компетентността на Европейската

...
Специализираният наказателен съд ще разглежда дела от компетентността на Европейската
Коментари Харесай

Спецсъдът ще разглежда дела от компетентността на Европейската прокуратура, реши НС

Специализираният углавен съд ще преглежда каузи от компетентността на Европейската прокуратура, взеха решение депутатите с утвърдените на второ четене промени в Наказателно-процесуалния кодекс.
„ За “ текстовете гласоподаваха 92 народни представители, „ срещу “ – 46 и „ въздържали се “ – 1, с което бяха признати.
Европейската прокуратура дава отговор за провеждането на следствия, наказателно гонене и предаването на съд на причинителите на закононарушения и съучастниците в тях, засягащи финансовите ползи на съюза.
В тази връзка тя ще може да поддържа обвиняването пред способените съдилища, избрани от всяка една държава-членка.
Под предлагането стоят подписите на ръководителя на Правната комисия в Народното събрание Анна Александрова и депутати от ГЕРБ.
На новия текст се опълчи опозицията, която го дефинира като преждевременно . Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова страната ни първо би трябвало да създаде правила, по който ще бъдат определени делегираните български прокурори, които ще дават отговор за България.
„ Бързате да определяте подсъдността, само че по никакъв начин не бързате да внесете изясненост по кое време и по какъв начин ще избираме тези хора . Не си и помисляйте тихомълком, без правила, някъде в Министерски съвет да ги изберете без критерии, избрани в Народното събрание “, съобщи Нинова от трибуната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР