Специализираният наказателен съд ще провери какви са възможностите банкерът Цветан

...
Специализираният наказателен съд ще провери какви са възможностите банкерът Цветан
Коментари Харесай

Съдът проверява възможностите Цветан Василев да даде обяснения по делото КТБ

Специализираният углавен съд ще ревизира какви са опциите банкерът Цветан Василев, който от четири години се укрива в Сърбия, да даде пояснения по мегаделото КТБ. Той е обвинен за присвояването на над 2.5 милиарда лева от Корпоративна комерсиална банка. 

Засега не е ясно по кое време сръбските управляващи ще се произнесат по настояването на българската прокуратура банкерът да бъде екстрадиран в България.

Изненадващо обаче юристите му заговориха за разпит посредством видеоконферентна връзка. Тепърва обаче ще се обяснява вероятни ли са и дали изобщо сръбските управляващи, които от 4 години не се произнасят по настояването на прокуратурата Василев да бъде екстрадиран в България, ще се съгласят на какъвто и да отдалечен разпит.

Днес се организира следващото съвещанието по делото за източването на КТБ. От останалите 17 подсъдими пояснение през днешния ден даде единствено един – някогашният изпълнителен шеф на банката Георги Христов, който сподели, че всички правила, по които се е управлявала банката, са били утвърдени от Надзорния съвет на Българска народна банка.

Делото продължава на 12 и 13 март с разпит на очевидци. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР