Специализираният наказателен съд ще проведе ново заседание днес, 8 юли,

...
Специализираният наказателен съд ще проведе ново заседание днес, 8 юли,
Коментари Харесай

Поредно заседание по делото КТБ

Специализираният углавен съд ще организира ново съвещание през днешния ден, 8 юли, по делото КТБ, съобщи БГНЕС.
Подсъдими по него са някогашният мажоритарен притежател на банката Цветан Василев и още 17 души, свързани с работата на банката. Процесът против Василев се води задочно.
На съвещанието предходната седмица юристът на Цветан Василев – Константин Симеонов, изиска отказ на правосъдния състав по делото. Той смята, че с дейностите си правосъдния състав е преднамерен, позволява нарушване на процесуалните правила и е заинтригуван от изхода на делото, заради което юристът прави искане за отказ на състава от по-нататъшно разглеждане на делото.
На предходното съвещание юристът прочете и писмена декларация от името на Василев. В нея някогашният мажоритарен притежател на КТБ упорства и за това съдът да позволи задаването на писмени въпроси или разяснения към разпита на очевидци от негова страна на всяко последващо съвещание. " В случай, че съдът не постанови тези решения на съвещанието си на 2.07. 2020, актуалната писмена декларация да се смята за искане на отказ на арбитър Виржиния Петрова и правосъдните заседатели по член 274 и по отношение на член 29, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс ", се споделя в декларацията на Василев.
На 20 юли, 2017 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното произвеждане " КТБ ". Тогава от държавното обвиняване споделиха, че обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. Разпитани са повече от 400 очевидци, направени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.
Още: " Сагата " КТБ ": Пак ли скица на опраскване, от държавен орган?! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР