Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу бившата кметица на

...
Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу бившата кметица на
Коментари Харесай

Бившата кметица на "Младост" отново застава пред съда

Специализираният углавен съд ще гледа делото против някогашната кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Заседанието е планувано за 13.30 часа.

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април при демонстративен петчасов арест на централен столичен бул.. Иванчева бе упрекната за взимане на рушвет в изключително огромни размери от предприемача Александър Ваклин. Според прокуратурата тя му поискала 500 000 евро, с цел да придвижи преписката му за позволение за градеж в квартала. Петрова и Дюлгеров пък бяха упрекнати в помагачество.

На 13 септември делото най-накрая потегли в спецсъда, който отхвърли да го върне на прокуратурата, както настояваше отбраната на обвинените. Адвокатите на Иванчева и Петрова обявиха, че обвинителният акт съдържа голям брой неясноти и несъгласия, които лимитират правото им на отбрана. Бе изтъкнато и че обвинените нямали задоволително време да се срещнат с материалите по делото.

Според арбитър Иво Хинов обвинителният акт не съдържа основни нарушавания, а на Иванчева и Петрова са дадени близо 15 дати, на които да се срещат с материалите по делото. Същевременно на 13 септември съдът отхвърли на пусне обвинените от ареста, като не почете настояването им за по-леки ограничения за неотклонение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР