Специализираният наказателен съд реши да разгледа мярката за неотклонение на

...
Специализираният наказателен съд реши да разгледа мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Съдът ще гледа мярката на Стайко Стайков при закрити врата

Специализираният углавен съд реши да прегледа мярката за неотклонение на Стайко Стайков при закрити врата. Причината е постъпила молба на юристите на обвинения, поради това, че ще бъдат изнесени данни за здравословното положение на Стайков.
 
Синът на предприемача Миню Стайков е упрекнат за присъединяване в незаконна група дружно с татко си, занимаваща се с пране на пари, данъчни закононарушения и разпространяване на незаконни цигари. На Стайко Стайков е повдигнато и ново обвиняване за данъчни закононарушения за близо половин милион лв..

 
Прокуратурата желае от съда да остави Стайков за непрекъснато в ареста. Той не се намираше в залата, когато стартира съвещанието, в наличието на медиите. Адвокатите желаеха от съда време да се срещнат с новите материали по делото.
 
Стайко Стайков преди дни беше признат в болница " Пирогов " с пострадвания, по-късно беше изместен в Министерство на вътрешните работи болница и арестуван за 72 часа. От септември до момента той се търсеше в цялата страна и посредством Интерпол. За него беше издадена и Европейска заповед за арест. Пред служителите на реда Стайков декларирал, че е бил похитен. Тази версия към момента се проверява от органите на реда.

 
Пред медиите през днешния ден наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев съобщи, че има събрани задоволителни доказателства против Стайков. Той добави, че ще бъде поискано от съда да назначи петорна съдебно-медицинска експертиза и нуклеарно магнитен резонанс на обвинения, с цел да се реши дали може да обитава в изискванията на арест. И сподели, че досега не са били предоставени документи за здравословното му положение, само че се твърдяло, че има съществено заболяване.-->
 
Прокурор Кънев отхвърли да разяснява дали против него и следователя по делото е имало отправени закани за живота.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР