Специализираният наказателен съд решава какви мерки за неотклонение да наложи

...
Специализираният наказателен съд решава какви мерки за неотклонение да наложи
Коментари Харесай

Спецсъдът решава дали да остави в ареста зам.-министър Живков и другите обвиняеми за схемата с боклука

Специализираният углавен съд взема решение какви ограничения за неотклонение да наложи на арестуваните братя Атанас и Пламен Бобокови, зам.-министъра на екологията Красимир Живков и още 8 задържани за схемата с боклука и други закононарушения, свързани с данъчни измами и корист с въздействие, при огромната акция на спецпрокуратурата в четвъртък.

Преди минути арбитър по делото Ангелина Гергинска даде ход на правосъдното разследване, съобщи кореспондент на Novini.bg. От изказванията на спецпрокуратурата през вчерашния ден стана ясно, че тя ще изиска непрекъснат арест за единия от двамата братя Бобокови, за зам.-министъра и още двама души.

Бизнесмени от мистериозния лист на братя Бобокови с първи мнения

Според прокурорите по делото обвиненият зам.-министър на екологията Красимир Живков е отправил закани към свои подчинени и към търговски сдружения. Живков е в близки връзки с Атанас Бобоков от 2014 година, като зам.-министърът е издавал известия на компаниите на предприемача. С оглед на събраните свидетелски показания в РИОСВ-Плевен са назначавани хора от Красимир Живков само и единствено при утвърждение от страна на Бобокови.

Според държавното обвиняване има действителна заплаха Живков, в качеството си на длъжностно лице, дружно с останалите арестувани, да повлияят на следствието. Магистратите са безапелационни, че незаконните действия са осъществявани повече от 5 години и публичната заплаха е доста висока, по тази причина желаят непрекъсната мярка "задържане под стража " за зам.-министъра на екологията и Атанас Бобоков.

Прокурорите по делото са безапелационни, че има планувани редица експертизи, в това число и в Министерството на екологията, и ако обвиненият бъде освободен, той може освен да укрие доказателства, само че и да окаже напън върху очевидци. Към сегашния миг са събрани доказателства, които сочат че Живков е направил и други закононарушения, за които се събират към момента доказателства, обосноваха се магистратите в правосъдната зала за настояването си зам.-министърът на екологията да остане в ареста.

Всеки от задържаните е представляван от по двама юристи. Те не оспорват събраните доказателства и не оспорват те да се употребяват в хода на делото.

Спецсъдът взема решение по-късно през днешния ден за шестимата, обвинени за схемата с боклука

Припомняме, по-рано сутринта делото бе отсрочено, тъй като бранителите на обвинените желаеха да се срещнат и да четат 66-те тома с доказателства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР