Специализираният наказателен съд пусна срещу гаранция от 25 000 лв.

...
Специализираният наказателен съд пусна срещу гаранция от 25 000 лв.
Коментари Харесай

Пускат под гаранция подсъдим за трафик на 14,5 тона хашиш от Мароко

Специализираният углавен съд пусна против гаранция от 25 000 лева Бойко Герасков, главен обвиняем по дело за трафик на рекордна пратка от 14,5 т хашиш. Дрогата, прекарана от Мароко до рибното пристанище в Бургас с кораба " Оушън Лайън ", бе хваната преди 6 година при интервенция " Сахара ", написа " 24 часа ". 

Впоследствие на съд бяха дадени 10 души. Двама от тях към този момент не са сред живите. - Борислав Петков - Бобъра бе погубен, а другият умря след тежко заболяване. Бойко Герасков е наследник на подозирания от спецслужбите като уредник на наркоканала Людмил Герасков, който не бе измежду упрекнатите, тъй като материалите против него бяха отделени. Имаше подозрения още, че зад канала стоят белгийци и холандец.

Людмил Герасков бе търсен с години от Интерпол, а при започване на тази в съда се разбра, че е умрял при мистериозни условия. Това стана, откакто синът му изиска позволение да бъде пуснат, с цел да отиде на помен. После инспекция на прокуратурата сподели, че трупът е бил кремиран небрежно, което връзва ръцете на проверяващите да създадат безапелационна идентификация.

Бойко Герасков е зад решетките от 3 година и 8 месеца, откакто бе екстрадиран от Испания по искане на българските управляващи. Спецсъдът го пуснал с претекста, че е изминал оптимално допустимият период за задържане. Решението обаче още не е влезнало в действие. Прокуратурата ще внесе митинг против него в апелативния профилиран съд. Ако той удостовери гаранцията, Герасков-младши би трябвало да внесе парите в 14-дневен период. Едва по-късно той може да вкуси свободата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР