Специализираният наказателен съд пуска от ареста кмета на Несебър Николай

...
Специализираният наказателен съд пуска от ареста кмета на Несебър Николай
Коментари Харесай

Спецсъдът пуска от ареста кмета на Несебър срещу гаранция от 40 000 лева

Специализираният углавен съд пуска от ареста кмета на Несебър Николай Димитров против парична гаранция от 40 000 лева, оповестиха от съда.

Определението не е дефинитивно и може да бъде протестирано пред по-горната инстанция. Заседанието пред Апелативния спецсъд е планувано за 19 декември. От прокуратурата оповестиха за БГНЕС, че ще стачкуват. Димитров ще остане в ареста до момента в който не се произнесе апелативната инстанция.

Освен на кмета, съдът е изменил на съвещание в сряда и мярката на общинския консултант Петър Тодоров в „ парична гаранция” от 20 000 лева

Димитров, който е кмет на Несебър от 2007 година, бе задържан няколко дни преди локалните избори. Преди това ЦИК даде позволение за акцията на прокуратурата. Въпреки задържането му Димитров завоюва вота с безапелационна преднина - за него гласоподаваха общо 60% от хората.

През ноември, с цел да постави клетва като кмет, той беше откаран под ескорт и с белезници от София в Несебър, където взе участие на първото съвещание на новия общински съвет в града. За полагането на клетва като кмет белезниците му бяха свалени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР