Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана

...
Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана
Коментари Харесай

Домашен арест за ЛиЛана

Специализираният углавен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана от задържане под стража в домакински арест. Определението предстои на обжалване и митинг пред горната инстанция. Според съда няма данни, че Деянова може да се укрие или да извърши закононарушения.

Деянова и Мартин Димитров са упрекнати за присъединяване в незаконна група за нелегално асимилиране на евросредства и обвиняване за опасност на длъжностни лица. "Бяхме избрани за общественоопасни персони, беше ни основан профил на рискови нарушители, което считам, че опонира на обществено наличните обстоятелства за мен и моят съучастник ", сподели Деянова пред съда, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й няма обосновано съмнение, че тя е направила закононарушенията, за които е упрекната.

Спецсъдът гледа мярката на ЛиЛана и съдружника ѝ

Адвокат Николай Хаджигенов изиска от съда Лиляна Деянова да бъде освободена без да й бъде взимана мярка за неотклонение. По думите му от 30 април, когато е била обсъждана първата мярка, до днешна дата по делото не са постъпили никакви нови данни. Не са приложени и СРС-тата, употребявани против обвинените, макар че 60 дни са били подслушвани, уточни още юристът. Той добави, че по делото няма доказателства и на никое място не се показва къде и по какъв начин станала участник в незаконна група, както и по какъв начин тъкмо са били усвоявани нелегално евросредства.

Прокурорът по делото Даниел Шостак съобщи, че Деянова би трябвало да остане в ареста, като в делото имало задоволително данни, които да обосновават потребността от това, както и че не са настъпили условия, поради които мярката да се трансформира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР