Специализираният наказателен съд призна за виновни седем души за участие

...
Специализираният наказателен съд призна за виновни седем души за участие
Коментари Харесай

Осъдиха 7 души за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,4 млн. лв.

Специализираният углавен съд призна за отговорни седем души за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами. Тя е работила на територията на Джебел, Кърджали и София в интервала 2008-2012 година

Седем години затвор получи ръководителят Бехчет Али за това, че незаконната група е ощетила държавния бюджет с близо 1,4 млн. лева Двама души са наказани на 5 и 4 години затвор, а останалите четирима – на 3 години затвор с 5-годишен изпитателен период.
Обвиниха трима за пране на пари и данъчни измами за 1 млн. лв. Разкрита е скица за търговия с козметика и перилни препарати през 7 компании
До 2008 година ръководителят на групата се занимавал с произвеждане и законна търговия с плодове и зеленчуци. Фирмата му, със седалище в Джебел, е внасяла плодове и зеленчуци от Турция и Гърция, като осъществила огромна част от тях на борсата в столичния кв. „ Слатина”.

За да усили облагата си, Бехчет Али решил да избегне заплащането на Данък добавена стойност, като употребява фактури за мним експорт в Румъния и Словакия. За задачата тогава привлякъл първите двама участници в групата, които са специалисти по счетоводство.

Те съставяли или осигурявали от други компании данъчни фактури за фиктивни доставки и недействителни транспортни услуги, вписвали ги в дневниците за покупки и продажби, изготвяли погрешни заявления по Данък добавена стойност и ги внасяли в Национална агенция за приходите.
4 години затвор за ръководителя на незаконна група за данъчни измами Той е наказан и да възвърне дължимата на бюджета сума солидарно с другите двама участници
В случай на откриване на незаконната скица била готова продажбата на сдружението на необразовано лице, като активността продължи с друга компания.

Данъчните закононарушения на групата траяли посредством друго сдружение. За интервала до 2012 година посредством фиктивни продажби на плодове и зеленчуци в страни от Европейски Съюз, както и недействителни транспортни услуги, на бюджета са нанесени още вреди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР