Специализираният наказателен съд постанови една година лишаване от свобода с

...
Специализираният наказателен съд постанови една година лишаване от свобода с
Коментари Харесай

Осъдиха кмета на община Родопи за безстопанственост

Специализираният углавен съд постанови една година отнемане от независимост с 3 години изпитателен период за кмета на община Родопи Йордан Шишков.


Той е приет за отговорен за това, че на 29 октомври 2010 година и 17 януари 2011 година, при изискванията на продължавано закононарушение, не е положил задоволително грижи за повереното му общинско имущество, от което са последвали вреди в размер на общо 459 654,57 лева В качеството си на длъжностно лице сключил две спогодби по осъществяване на контракти на общината с „ Интегрирани пътни системи “ АД – София, според които били планувани неустойки за всяко забавено заплащане от общината (от 0,2 до 10% от просрочената сума). Тези неустойки не попадали в първичните контракти, само че общината платила надлежно 148 472,57 лева и 311 182 лева в резултат на подписаните от кмета спогодби.

Съдът почете гражданския иск на община „ Родопи “ Шишков да възвърне цялостния размер на нанесената вреда от двете спогодби от 459 654,57 лева Освен това той е наказан да заплати в интерес на страната 2537 лева разходи по делото, както и 18 386,18 лева държана такса върху почетения размер на гражданския иск.

Специализираната прокуратура ще стачкува присъдата на Специализирания углавен съд по повод условното наказване на Йордан Шишков, както и признаването му за невиновен по обвиняване за подписване на контракти с търговски сдружения, без обезпечено финансиране на осъществяването им в общинския бюджет. От това общината изгубила още 116 327,19 лева за арбитражни такси, експертизи и хонорари на арбитри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР