Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на район Младост

...
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на район Младост
Коментари Харесай

Спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на Младост

Специализираният углавен съд в профил от служба кмета на регион ”Младост ” Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова. Прокуратурата изиска премахване от служба на Иванчева, арестувана по обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери през април, заяви ”Сега ”.
От държавното обвиняване открили, че в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с позволен достъп за рандеву, след което те са достигали до общинската администрация. По този метод тя е осъществявала от следствения арест дейности, ориентирани към действително практикуване на пълномощията на кмет на регион, макар задържането й под стража. На 14 и 21 май Иванчева си прекъснала отпуска.

Първо назначила пиара си Петър Кърджилов за зам.-кмет на мястото на Биляна Петрова, по-късно уволнила и.д. кмета Румен Русев, стана ясно при започване на делото. То беше отсрочено за по-късен час, с цел да могат всички да се срещнат с материалите.

От ареста Иванчева е изпратила и искане до основния прокурор Сотир Цацаров да позволи на нея и на Петрова да приказват пред медиите. То е написано на ръка и в него Иванчева се базира на законовия текст за право на отговор.

Иванчева твърди, че не е подписвала от ареста документи, свързани с вложения и строителство в община " Младост ". " Имам публично мнение от Елен Герджиков, че имам право да освободя Владимир Клисуров или да не го освободя, както и че имам право да си избавям и назначавам зам.-кметовете ", сподели пред публицисти Иванчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР