Специализираният наказателен съд отпредели мярка за неотклонение „Задържане под стража“

...
Специализираният наказателен съд отпредели мярка за неотклонение „Задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 8 от обвинените за участие в група за наркоразпространение в София

Специализираният углавен съд отпредели мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на осем от упрекнатите за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати, арестувани на 18 ноември 2019 година в София.

На останалте седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лв. с претекста, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени сред 1991 година и 1999 г.), както и че степента на присъединяване им в незаконната група е по-малка.

10 души сa арестувани при акцията на ГДБОП против наркотрафика

Съдът одобри, че за всичките 15 упрекнати по досъдебното произвеждане е налице обосновано съмнение да са извърили закононарушенията, за които са упрекнати. При неутрализирането на групата у всеки от тях бяха открити опиати, готови за продажба на чертния пазар – общо 10,5 кг, 240 000 лв., електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и голям брой други доказателства за незаконната им активност.

Обявен за интернационално търсене е 16-и участник в групата, на който е повдигнато задочно обвиняване, което следва да му бъде предявено. Специализираната прокуратра ще стачкува определението на съда в частта му за избраните ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “ на седемте участници в групата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР