Специализираният наказателен съд отложи с 1 час началото на делото

...
Специализираният наказателен съд отложи с 1 час началото на делото
Коментари Харесай

Спецсъдът отложи с час разпита на 11 свидетели по делото Иванчева


Специализираният углавен съд отсрочи с 1 час началото на делото против отстранения кмет на регион „ Младост” Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и някогашния кмет Петко Дюлгеров, който беше упрекнат в съучастничество при взимането на рушвет в размер на 70 000 евро на 17 април 2018 година от предприемача Александър Ваклин. Това стана по избор на зам.-кмета Биляна Петрова, която изиска да й се даде време, с цел да се запознае със свидетелските показания на 11-те очевидци.

„ Вярно е, че получих материалите по делото, само че това се случи на 16.10 след 17 ч. Информацията е доста, а времето прекомерно малко, с цел да се срещна с казаното от очевидците. Тази информация е извънредно значима, тъй като идва от чиновници на Столичната община. Моля делото да се отсрочи, с цел да имам повече време да се срещна с материалите”, сподели в правосъдната зала Петрова.

Тя се оплака и от това, че не може да се среща скрито с юристите си и диалозите им стават притежание на защитата. Петрова добави, че са неприятни изискванията в помещението на Сливенския затвор и че през целия ден там е мрачно, а тя има проблем със зрението.

Съдия Иво Хинов съобщи, че само може да даде време, с цел да се запознае със свидетелските показания, само че другите обвинявания ги намира за неоснователни.

Отстраненият кмет Десислава Иванчева поддържа настояването на заместничката си и акцентира, че за следващ път те разполагат с малко време, с цел да се срещнат с обвиняванията против тях и помоли това да се промени.

На днешното съвещание ще бъдат разпитани 11 очевидци, измежду тях е основният проектант на София Здравко Здравков, някогашният пиар на Иванчева Петър Кърджилов, напусналият поста краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на „ Младост” Владимир Клисуров, някогашният зам.-кмет Никола Вапцаров, чиновници на районната администрация и др.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР