Специализираният наказателен съд отхвърли искането за изменение на мярката за

...
Специализираният наказателен съд отхвърли искането за изменение на мярката за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Антон Проданов

Специализираният углавен съд отхвърли настояването за изменение на мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ на добричкия предприемач Антон Проданов.

Основният очевидец по делото против някогашния народен представител Живко Мартинов, придобило известност като „ Суджукгейт “, бе арестуван на 25 юли 2019 година в курорт „ Албена “ при огромни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП в Добрич, София и Варна.

Същия ден Специализираната прокуратура го притегли като обвинен като началник на проведена незаконна група за отбягване установяването и заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери. Оттогава Проданов е арестуван под стража с избрания на две правосъдни инстанции.

Специализираният углавен съд отхвърли настояването за изменение в по-лека на мярката му за неотконение, защото от привличането му към наказателна отговорност досега не са настъпили нови условия, налагащи това.

Събраните доказателства дават съображение да се направи обосновано съмнение, че е направил закононарушенията, за които е упрекнат, не е отпаднала заплахата да извърши друго закононарушение и да повлияе на следствието. Съдът стимулира отхвърли за изменение на мярката на Проданов и с това, че досъдебното произвеждане против него се води ритмично и не е
налице нарушаване на правата му.

Определението на Специализирания углавен съд може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР