Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста заместник-министъра на

...
Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста заместник-министъра на
Коментари Харесай

Спецсъдът остави зам.-министър на екологията Красимир Живков в ареста

Специализираният углавен съд остави за непрекъснато в ареста заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който е разследван за аферата с отпадъците дружно с още шестима души, съобщи БНР.

Освен на Живков, мярка за неотклонение задържане под стража съдът наложи на предприемачите Атанас Бобоков и Николай Миховски, някогашния началник на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, както и на притежателя на плевенската компания " Феникс " Айгюн Еминов. Смярка домакински арест е някогашният чиновник на екоминистерството Васил Богданов.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.

Прокуратурата дефинира мярка за неотклонение  „ парична гаранция “ в размер на 1 милион лв. за Пламен Бобоков.

10 души са обвинени по случая с проведената незаконна група за противозаконен импорт на боклуци, 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица.

Васил Богданов и Айгюн Еминов са дали показания против заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, както и против Габриел Савов и Атанас Бобоков.

„ Работил съм за запазване на околната среда и здравето на хората “, съобщи зам.-министърът на околната среда пред съда.

По-рано през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов съобщи, че Живков ще бъде отхвърлен от служба през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР