Специализираният наказателен съд остави за постоянно под стража 21-годишния Мохамед

...
Специализираният наказателен съд остави за постоянно под стража 21-годишния Мохамед
Коментари Харесай

Обвиненият за тероризъм Мохамед Абдулкадер остава в ареста

Специализираният углавен съд остави за непрекъснато под стража 21-годишния Мохамед Абдулкадер, който беше упрекнат в тероризъм.

Според магистратите има риск младежът да се укрие или да извърши ново закононарушение.
Спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за Мохамед Абдулкадер 21-годишният е упрекнат за присъединяване в терористично закононарушение зад граница
Съдът одобри още, че има доказателства, че бащата на Мохамед е водач на групировката „ Султан Мурад “ и синът постоянно е ходел при него по границата сред Сирия и Турция. Беше показана и информация за пътуванията на някогашния младежки първенец по битка.

Днес прокуратурата сподели и доказателства, че Мохамед е взел участие в бойни дейности. Защитата стачкува с претекста, че не е осведомена с тези материали.
Арабист за обвинявания в тероризъм: Бащата е сразяващ престиж в сходно семейство Мохамед Абдулкадер е желал да се направи на Рамбо, само че той носи отговорност като български жител, счита проф. Владимир Чуков
По време на съвещанието стана ясно и че Абдулкадер е имал и скришен профил в обществените мрежи, където има още фотоси на оръжия.

Мярката за неотклонение може да се апелира пред съда.

Ако бъде приет за отговорен, Мохамед Абдулкадер може да получи присъда от до 10 година отнемане от независимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР