Специализираният наказателен съд остави в ареста петимата задържани свидетели по

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста петимата задържани свидетели по
Коментари Харесай

Петимата свидетели по делото КТБ, обвинени за пране на пари, остават в ареста

Специализираният углавен съд остави в ареста петимата арестувани очевидци по делото КТБ. Те са арестувани за пране на 2,5 млн. лева посредством скица за коледни бонуси по поръчка на шефа на банката Цветан Василев. Има още двама упрекнати, единият от тях разгласен за общонационално търсене, а другият не е задържан по здравословни аргументи.

Повече от 6 часа продължи съвещанието на Специализирания углавен съд по ограниченията за неотклонение на петимата арестувани.

Сред упрекнатите са финансовият шеф на " Дунарит " Никола Киров, изпълнителният шеф на " Фина-Ц " Иван Стойков, охранителят на Цветан Василев - Васил Шуманов и още две лица.

Според прокуратурата те получили от някогашния началник на КТБ 2,5 млн. лева под формата на коледни
бонуси, разпределени в торбички за дарове, след което изпраните пари върнали назад на Василев.

прокурор Сийка Милева: По делото са налични доказателства, разходни касови ордери, с дата 18.12.2013-а, по които е назначена сложна графологична експертиза. Видно от заключенията на същите обвинените лица - изрично са подписали ордерите и са получили сумата от порядъка на 250 000 до 400 000 лева
Защита оспори достоверността на ордерите.

юрист Емил Милев: Моят подзащитен му е бил защита. Обвинен е по тази причина, че е взел присвоени пари и той е знаел тази работа, в случай, че доказателствата по делото е видно, че нито е разписвал касови ордери, нито е получавал такива пари.
Според Специализирания съд има задоволително доказателства, че упрекнатите са направили закононарушение, за което се постанова 3-12 години отнемане от независимост и ги остави за непрекъснато в ареста.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР