Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев. Молба за

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев. Молба за
Коментари Харесай

Банев остава в ареста, престоят му във френския арест няма да се брои

Специализираният углавен съд остави в ареста Николай Банев. Молба за смяна на мярката му беше импортирана от юриста му Христо Ботев, съгласно който Банев стои в ареста осем месеца без да е импортиран обвинителен акт, съобщи БГНЕС.
" Доказателствата по делото бяха вярно интерпретирани от съдията. Това е единствената съответна мярка към този миг за осъщественото закононарушение. Осемте месеца не са изтекли от както е взета мярката му от българския съд ", съобщи прокурорът Мария Дойчева.
Оказа се още, че съдът не признава срокът, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция и беше безапелационен, че това по никакъв метод не е в прорез с правата на обвинения, както и че това не опонира на европейската процедура .
" Когато няма правораздаване, не приказваме ", сподели юристът на Банев Христо Ботев, съгласно който осемте месеца от задържането на Банев са факт.
Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативния профилиран углавен съд. Заседанието е планувано за 4 юли от 10 ч.
Преди произнасянето на спецсъда по мярката му, Банев приказва пред публицисти. Той акцентира, че откогато е в ареста, от 6.12.2018 година до момента не е бил разпитан нито един път. " Как се води дело когато главният обвинен не е част от процеса на следствие ", попита арестуваният предприемач и добави, че хората, които са били разпитвани са давали неправдоподобни и погрешни пояснения.
Банев е безапелационен, че от това дело ще изгуби само държавният бюджет. Той се оплака и от неприятните условия в ареста.
ЮУсловията в ареста са безусловно безчовечен. Няма въздух, няма светлина, няма слънце, няма топла вода. Тоалетната е в стая с 3-4 индивида, като от самото начало все някой е в нея. В пространствата има плесен, влага, хлебарки и дървеници. Цялата флора и фауна са там. За 24 часа разходката е в каре по-малко от 20 квадрата като от време на време в него са по 15 индивида. В този един час непрестанно се пуши, обездвижването е тотално ", разкри Банев и добави, че историята с къщата на ул. " Невена Коканова " е режисура, както и че целият развой против него и брачната половинка му Евгения Банева са поръчка, само че към момента не знае от кого тъкмо.
Банев разяснява, че показаната в медиите къща на ул. " Невена Коканова " в София не е негова, а е корпоративна резиденция на " АКБ форес ", благосъстоятелност на " Партнерс комерс ", което е комерсиално сдружение то холдинга.
" Първо такива отговорности няма, тъй като ние водим дело против Национална агенция за приходите. Въпреки всичко се съгласихме обществен държавен реализатор да продаде част от имуществото на " Партнерс комерс " на уреди от пристанището на Варна Запад. Тези милион и половина не са платени от Красимир Дачев, а от сдружението притежател на постройката ", твърди Банев, който не отхвърля, че се познава с Дачев, от който е купена постройката в недодялан градеж.
Въпреки, че един път към този момент къщата беше оповестена за обществена обмен, тя още веднъж ще бъде оповестена на търг от частния правосъден реализатор Милен Бъзински като офертите за нея ще се одобряват до края на месец юли.
Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент. Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони налози и изпрали повече от 1 милиарда лева В сряда майката на предприемача Мария Банева също се снабди в обвиняване. 77-годишната жена ще дава отговор за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР