Специализираният наказателен съд остави в ареста двама от тримата обвинени

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста двама от тримата обвинени
Коментари Харесай

Певицата ЛиЛана остава за постоянно в ареста

Специализираният углавен съд остави в ареста двама от тримата упрекнати за нелегално асимилиране на евросредства по Програма " Иновации и конкурентноспособност ".

Постоянен арест беше натрапен на Лиляна Деянова (певицата ЛиЛана) и Мартин Димитров, а братът на Деянова - бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR беше пуснат под гаранция от 100 000 лв..

Според събраните доказателства групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от нея (повечето от които без действителна стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са заявили покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност. Реално, софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за " прилагане " на разследваните компании.

Деянова, брат ѝ и останалите обвинени бяха задържани в петък.

Според основния прокурор Иван Гешев връщането на Васил Божков от Обединените арабски емирства поради повдигнатите му тук обвинявания ще се взема решение с политически средства

„ Практиката ни демонстрира, че при тях финансовите закононарушения са с по-ниска степен на социална заплаха и там въпросът ще е политически ", сподели Иван Гешев в изявление за " Нова телевизия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР