Специализираният наказателен съд остави в ареста добричкия бизнесмен Антон Проданов

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста добричкия бизнесмен Антон Проданов
Коментари Харесай

Оставиха в ареста основния свидетел по Суджукгейт

Специализираният углавен съд остави в ареста добричкия предприемач Антон Проданов - главният очевидец по делото " Суджукгейт " против някогашния народен представител Живко Мартинов.

На днешното съвещание магистратите отхвърлиха настояването за изменение на мярката му за неотклонение.

Припомняме, Проданов беше арестуван на 25 юли тази година в курорта " Албена " при огромна спецакция в Добрич, София и Варна.

Специализираната прокуратура го притегли като обвинен за управление на проведена незаконна група за укриване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери. Оттогава Проданов е арестуван под стража с решения на две правосъдни инстанции.
 Арестуваха главния очевидец по Суджукгейт
Арестуваха главния очевидец по Суджукгейт

Съмнението към Антон Проданов е за данъчни закононарушения

Спецсъдът отхвърли настояването за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение с претекста, че от привличането му към наказателна отговорност досега не са настъпили нови условия, които да постановат това.

Според съда събраните доказателства дават съображение да се направи обосновано съмнение, че Проданов е направил закононарушенията, за които е упрекнат, може да извърши друго закононарушение или да повлияе на следствието . Съдът стимулира отхвърли си и с обстоятелството, че досъдебното произвеждане против обвинения се води ритмично и няма нарушаване на правата му.

Решението на Специализирания углавен съд може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд.

Антон Проданов се прочу като предприемача от Добрич, който бил рекетиран от Живко Мартинов с четири тона суджук, поискани сякаш от името на премиера Бойко Борисов.

Според осведомени Проданов бил в близки връзки с една от водещите политически партии в Добрич .

На 29 януари 2019 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Живко Мартинов, упрекнат за изнудване на предприемач, за да набави за себе си полза от 4 тона недопечен суджук, 30 кг филе " Елена " и 30 кг телешка пастърма.
 Спецоперация за данъчни закононарушения в София, Добрич и Варна
Спецоперация за данъчни закононарушения в София, Добрич и Варна

Изземват документи в офиси на търговски сдружения, жилища и коли

На 11 януари 2019 година стана ясно, че профилирана прокуратура е повдигнала обвиняване за изнудване против някогашния депутат от 44-то Народно заседание Живко Мартинов

Делото, станало известно като " Суджукгейт " , стартира през юли 2017 година

Според някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов Антон Проданов му е дебитор. По думите на някогашния депутат Мартинов: " Няма по какъв начин да искаш от човек, който няма нищо. От починал писмо не се желае ".
 Депутатът Мартинов желал 4 т суджук за премиера Борисов Обновена
Депутатът Мартинов желал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, демонстрира проверка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР