Специализираният наказателен съд остави в ареста Даниел Кьосев, обвинен в

...
Специализираният наказателен съд остави в ареста Даниел Кьосев, обвинен в
Коментари Харесай

Ченгето с нелегалния тютюн влезе оковано в съда! Магистратите решиха...

Специализираният углавен съд остави в ареста Даниел Кьосев, упрекнат в образуване на незаконна група, за разпространение на контрабанден тютюн. Пред съда Кьосев съобщи, че си е взел поука и желае да се прибере у дома.

По думите му той не се е познавал с другите участници в групата.

Спецпрокуратурата изиска магистратите да наложат на Кьосев най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.
По време на правосъдното съвещание стана ясно, че в хода на следствието са открити бележки към чувалите с тютюн с имена на съответните градове, до които е трябвало да доближат пратките, написа struma.bg.

При претърсването на дома на Кьосев антимафиотите са разкрили оръжия, повече от законно притежаваното.

Вчера бяха арестувани 10 души. Според държавното обвиняване, бюджетът е ощетен с 3 милиона лв..
Разбита е проведена незаконна група за държане, разпространяване и произвеждане на акцизни артикули без бандерол – тютюневи произведения.



Арестите са осъществени в областите Русе, Велико Търново, Смолян и Благоевград. На арестуваните са повдигнати обвинявания, като 7 от тях са оставани за 72 часа в ареста.

Участниците в незаконната група са се занимавали с незаконно произвеждане на тютюн за пушене и разпространяването му на крайни клиенти в цялата страна. За задачата са организирали три незаконни цеха с машини и уреди за обработка – омекотяване и ароматизиране на тютюна, както и за нарязването и пакетирането му. Там е бил създаван приблизително по 1 звук тютюн за пушене седмично.

На клиентите 1 кг тютюн е продаван за 45 лв., а по закон акцизната ставка за кг тютюн е 152 лв..

Част от упрекнатите са арестувани в миг на произвеждане на незаконната стока. Готовата продукция е била популяризирана в разфасовки по 1 кг – в пластмасови транспарантни кофички с надписи “Давидоф”, “Карелия”, Марлборо” и “Кемъл”. По време на интервенцията по обезвреждане на групата са претърсени десетки адреси и коли. Иззети са над 360 кг подготвен тютюн за пушене, както и неголямо количество наркотични субстанции..

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР