Специализираният наказателен съд остави под домашен арест двамата членове на

...
Специализираният наказателен съд остави под домашен арест двамата членове на
Коментари Харесай

Съдът остави под домашен арест двама членове на Комисията по хазарта

Специализираният углавен съд остави под домакински арест двамата членове на Комисията по хазарта Пламен Георгиев и Тодор Марков, упрекнати за присъединяване в незаконна група, ръководена от предприемача Васил Божков. Магистратите се мотивираха, че няма заплаха да се укрият, няма и сериозен риск да извършат закононарушение, оповестява Dariknews.

Георгиев и Марков бяха арестувани по-рано през днешния ден, а държавното обвиняване изиска непрекъснато задържане под стража поради длъжностни закононарушения и присъединяване в незаконна група.

Пламен Георгиев е бил член на регулаторния орган по времето, когато той е ръководен от Огнемир Митев, който също е измежду арестуваните и упрекнати. Миналата седмица апелаивният профилиран съд го остави непрекъснато в ареста. От предходната година Тодор Марков е шеф на отдел " Контролна активност ".

Според отбраната от 2014 година до 2019 година Марков е бил на служба " младши специалист " и като подобен е изпълнявал по-скоро деловодни функционалности, като по никакъв метод не е могъл да въздейства върху работата на членовете от Комисията по
хазарта. Пред съда самият той съобщи, че не познава Васил Божков и доближените му. Според държавното обвиняване Марков се е издигнал до шеф на отдел точно с помощта на контактите си с Божков. Пред съда той съобщи, че няма никаква виновност за протичащото се в страната.

Пламен Георгиев е единственият обвинен по случая, който е бил арестуван, откакто самичък се явил пред проверяващите, показаха бранителите на някогашния член на комисията. Пред съда той изясни, че до момента в който е работил в контролния орган е имало доста инспекции на работата на комисията от Министерството на финансите, само че не били открито нарушавания.

Прокуратурата е повдигнала обвинявания на общо 8 души, измежду които и Божков. До момента са разпитани 25 очевидци. Вчера държавното обвиняване наложи рекордна парична гаранция от 1.5 млн. лева на съучастник на Васил Божков - Александър Тумпаров, който бе измежду оповестените за търсене.

Кой е Васил Божков и по какъв начин оцеля до момента четете тук. Какви са обвиняванията против него четете тук.
Прокуратурата проверява Божков за убийства и изнасилвания - тук.
Каква е ориста на неговата сбирка културни полезности четете тук.
Как бе арестуван съдружникът на Божков Борис Бекяров - тук
.
Прокуратурата наложи рекордна парична гаранция на съучастник на Божков - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (121)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР