Специализираният наказателен съд определи "Задържане под стража" за двама от

...
Специализираният наказателен съд определи "Задържане под стража" за двама от
Коментари Харесай

Задържане под стража за ЛиЛана, SkilleR излиза на свобода срещу парична гаранция от 100 000 лв.

Специализираният углавен съд дефинира "Задържане под стража " за двама от тримата упрекнати за нелегално асимилиране на евросредства по Програма "Инвации и конкурентноспособност ", за които Специализираната прокуратура изиска най-тежката мярка за неотклонение.

Задържани под стража са ръководителят на групата Мартин Димитров и Лиляна Деянова. На Александър Деянов съдът дефинира парична гаранция от 100 хиляди лв..

От прокуратурата разкриха детайлности за ареста на ЛиЛана и брат ѝ

Припомняме, през вчерашния ден певицата Лиляна Деянова (известна като ЛиЛана), брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) и още трима души бяха задържани при профилирана интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи и ДАНС, под управлението и наззора на Специализираната прокуратура. Те бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “.

Певицата ЛиЛана и брат ѝ SkilleR са арестувани при спецоперация в София

Според събраните доказателства групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от нея (повечето от които без действителна стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност. Реално софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за „ прилагане “ на разследваните компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР