Специализираният наказателен съд определи мярка задържане под стража за Мохамед

...
Специализираният наказателен съд определи мярка задържане под стража за Мохамед
Коментари Харесай

Обвиняемият за тероризъм Мохамед Абдулкадер остава в ареста

Специализираният углавен съд дефинира мярка задържане под стража за Мохамед Ахмад Абдулкадер, съобщи БГНЕС.
Абдулкадер е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 108а, алинея 6 от Наказателен кодекс – присъединяване на български жител в терористично закононарушение зад граница.
Арестуваният за тероризъм Мохамед Абдулкадер свързван с дивизия " Султан Мурад " - кои са те? (СНИМКИ и ВИДЕО)
Припомняме, че на 1 юли 2020 година, на територията на градовете Бургас и Враца под управлението на Специализираната прокуратура бе извършена взаимна контратерористична интервенция на ДАНС и ГДБОП.
Извършени бяха претърсвания на адреси в Бургас, откъдето бяха конфискувани материални доказателства, относими към предмета на следствието. Като очевидци бяха разпитани 20 лица, 9 от които пред арбитър. Извършени бяха и 10 разпознавания.
Към наказателна отговорност е привлечено пълнолетно лице за закононарушение по член 108а, алинея 6 от Наказателен кодекс – присъединяване на български жител в терористично закононарушение зад граница.
Събраните доказателства сочат, че от 2015 година досега той неколкократно е пътувал от България до Сирия, където е взел участие директно във въоръжени дейности в редиците на разнообразни джихадистки терористични групировки.
Установено е, че бащата на лицето и все още е водач на една от тези групировки и точно той го е радикализирал и привлякъл към терористична активност в Сирия.
До момента няма данни привлеченият към наказателна отговорност български жител да е взел участие в подготовка на терористични набези в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР