Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение Задържане под стража“

...
Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение Задържане под стража“
Коментари Харесай

77-годишна баба продавала кокаин, влиза в ареста

Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 77-годишна жена, упрекната от Специализирана прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в столичния жк „ Люлин “.

Най-тежката мярка е наложена и на останалите трима от групата, в това число на внука на старата жена, който ръководел незаконната конструкция. Съдът обоснова определението си за дамата с доброто ѝ здравословно положение, както и с заплахата да извърши друго престопление – когато внукът ѝ отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и го продавала в дома си на клиенти след спогодба по телефона.

Участниците са арестувани на 1 ноември 2016 година при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. У всеки от тях са открити и конфискувани разнообразни количества опиати. Малко преди проверяващите да влязат в жилището на старата жена, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт кг марихуана, пробвала да се освободи от друго количество в тоалетната паница. От всичките участници в групата единствено тя не е осъждана.

Внукът ѝ е в изпитателен период на предишно условно наказание за разпространяване на опиати.

Събраните доказателства сочат, че групата била проведена през лятото на 2017 година По случая са употребявани специфични разследващи средства.

Определените ограничения на упрекнатите не са дефинитивни и могат да бъдат обжалвани пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР