Специализираният наказателен съд определи мярка "домашен арест спрямо Пламен Георгиев

...
Специализираният наказателен съд определи мярка "домашен арест спрямо Пламен Георгиев
Коментари Харесай

Извънредни новини за двамата от Комисията по хазарта, обвинени заради Васил Божков

Специализираният углавен съд дефинира мярка "домашен арест по отношение на Пламен Георгиев и Тодор Марков, които са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, с началник Васил Божков.

Тодор Марков е заемал служба "Контролна активност " в Комисията по хазарта, Пламен Георгиев е някогашен член на Комисията по хазарта по времето на Огнемир Митев, който сега е арестуван.

В Специализирания углавен съд беше импортирано искане от страна на Специализираната прокуратура за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража ", което след това не бе почетено.

В зала Тодор Марков заяви, че в случай че желаната от съда мярка бъде призната, има риск за здравето и живота на татко му, който неотдавна е получил инсулт.

По думите на прокурора Венцислав Фердинандов има заплаха лицата да извършат ново закононарушение.

"Престъплението, в което са упрекнати, е тежко и съзнателно, и планува наказване - отнемане от независимост за повече от 5 година ", сподели в зала прокурорът и посочи, че те са упрекнати в закононарушение по работа и присъединяване в проведена незаконна група.

Той уточни, че все още няма заплаха те да се укрият предвид на тяхната работна претовареност, само че приемането на мярката е неотложно, защото могат да повлияят на очевидци, а и са налице задоволително доказателства. Също по този начин са разпитани и над 25 очевидци, от които на 8 са повдигнати обвинявания.

Двамата обвинени са подали молби до съда, че не желаят да бъдат снимани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР