Специализираният наказателен съд оправда българина Мохамед Абдулкадер, който през 2020

...
Специализираният наказателен съд оправда българина Мохамед Абдулкадер, който през 2020
Коментари Харесай

Спецсъдът оправда обвинения в тероризъм младеж от Бургас

Специализираният углавен съд оправда българина Мохамед Абдулкадер, който през 2020 година беше арестуван при шумна спецоперация в Бургас и упрекнат в тероризъм.

Прокуратурата ще апелира решението на втора инстанция, заяви за Сега представителят на профилираната прокуратура Христо Кръстев.

В обвинителния акт против Абдулкадер се споделяше, че "за времето от 28.08.2017 година до 26.09.2019 година, като български жител, при изискванията на продължавано закононарушение пет пъти напускал страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново към Сирия през Турция за да прави убийства и да нанася тежки телесни повреди, с което да сътвори ужас и боязън в популацията на непозната страна ".

Прокуратурата твърдеше още, че по време на интервенцията в Бургас, при претърсвания на населявани от младежа адреси били конфискувани огромен брой материални доказателства, измежду които и девет мобилни телефона. При проучването им били открити фотоси и видеоматериали, на които Абдулкадер е сниман в бойна конюнктура с униформа и разнообразни типове оръжия в ръце.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР