Специализираният наказателен съд наложи условни присъди на трима членове и

...
Специализираният наказателен съд наложи условни присъди на трима членове и
Коментари Харесай

Осъдиха четирима за подкупи за ТЕЛК

Специализираният углавен съд наложи условни присъди на трима членове и секретар на ТЕЛК в Стара Загора, оповестиха от Апелативна профилирана прокуратура.

Наказанията на ръководителя, двама членове и секретаря на ТЕЛК в МБАЛ " Проф. Д-р Стоян Киркович " АД в града са от по 3 години " Лишаване от независимост " с 5-годишен изпитателен период. На тримата лекари в комисията съдът наложи и санкции от 4 000 до 5 000 лв., както и отнемане от право да заемат държавна служба в органите на здравната експертиза и на Регионалните картотеки за здравна експертиза за период от 5 години. На секретаря на комисията е наложена санкция от 3 000 лв..

Четиримата членове на ТЕЛК бяха предадени на съд през март 2016 година за това, че са взели участие в проведена незаконна група за подкупи. В рамките на месец и половина са приели облаги в размер на 4950 лв. и 50 евро от 22 лица, с цел да им издадат експертни решения на ТЕЛК за над 50 на 100 трайно понижена продуктивност. Подсъдимите по делото са наказани да заплатят солидарно добитите вследствие на незаконните действия суми по сметка на страната.

В хода на досъдебното произвеждане са направени 64 медицински експертизи на освидетелствани лица, получили повишен % на неработоспособност или такива, с вписан висок %, без да страдат от болести, налагащи установяване на нетрудоспособност.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР