Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов,

...
Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов,
Коментари Харесай

Спецсъдът прати на топло Слънцето и престъпната му банда

Специализираният углавен съд наложи тригодишна ефикасна присъда на Иван Митов, управлявал от януари 2014 година до август 2016 година 7-членна проведена незаконна група за разпространяване на опиати в курортите Слънчев бряг и Банско. Наказания отнемане от независимост получиха и останалите участници в групата. Три години затвор при първичен непоколебим режим съдът наложи и на Стойко Стоев. Две години - на Димитър Тодев, 1 година и 10 месеца на Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца е наказването на Петър Димитров.
Присъдите са приведени в осъществяване.

Делото в Специализирания углавен съд бе гледано, откакто Митов и участниците в групата се признаха за отговорни и подписаха съглашение със Специализираната прокуратура за размера на наказването.

Групата бе арестувана на 19 август 2016 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Слънчев бряг и покрайнината. Тогава бе открито, че участниците употребявали като хранилища за опиати наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас, които обитавали.

Иззети бяха огромни количества опиати - кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и доста други доказателства, доказващи незаконната им активност.

До дефинитивна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата. Това бе едно от първите досъдебни производства, откогато Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противопоставяне против закононарушенията с висока социална заплаха - наркоразпространение, рекет, закононарушения против данъчната и осигурителната система.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР