Специализираният наказателен съд наложи наказание "Лишаване от свобода" условно за

...
Специализираният наказателен съд наложи наказание "Лишаване от свобода" условно за
Коментари Харесай

Спецсъдът наложи условна присъда на бившия енергиен министър Румен Овчаров

Специализираният углавен съд наложи наказване "Лишаване от независимост " условно за период от 2 години с 3-годишен изпитателен период на някогашния министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров, оповестиха от Апелативната профилирана прокуратура.

Овчаров бе приет за отговорен за умишлена занемареност за това, че в качеството си на върховен държавен чиновник и принципал на "Мини Бобов дол " ЕАД нарушил отговорностите си и съзнателно не упражнил надзор върху активността на изпълнителния шеф на мината Пламен Стефанов. С контракт за наем били трансферирани изключителните права за рандеман на въглища на частната компания "Ораново " ЕООД. От това са настъпили вреди за страната в изключително огромни размери - 16 556 344,68 лв..

Съдът е почел предявения към Овчаров цивилен иск в размер на 16 556 344,68 лв.. Постановил е и лишаването му от правото да заема държавна и социална служба за период от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена занемареност Специализираният углавен съд е наложил и на някогашния изпълнителен шеф на "Мини Бобов дол " ЕАД Пламен Стефанов. От дейностите му са настъпили вреди за предприятието в изключително огромни размери - 22 775 574,35 лв.. Съдът е почел гражданския иск в този размер. Съдебният състав е стимулирал налагането на условни санкции на подсъдимите с чистото им правосъдно минало и отдалечеността във времето на осъществените от тях закононарушения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР