Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на кмета на

...
Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Несебър с парична гаранция, но в ареста

Специализираният углавен съд промени мярката за неотклонение на кмета на Несебър Николай Димитров от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ от 40 000 лв., само че все пак, към сегашния миг, той остава в ареста.

Причината - прокуратурата незабавно е внесла митинг. Димитров ще бъде пуснат, единствено и в случай че на 19 декември, за която дата е планувано новото съвещание, втората правосъдна инстанция удостовери решението на сътрудниците си от спецсъда. В противоположен случай, свободата му ще бъде отсрочена за необозримо бъдеще.



Припомняме, Николай Димитров беше арестуван в навечерието на изборите на 23 октомври, дружно с още трима претенденти за общински съветници, упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с гласове, а три дни по-късно от раз завоюва от килията локалния избор с близо 60 %.



На 11 ноември пък под ескорт от столичния арест бе доведен в Несебър,
с цел да постави клетва като кмет, а незабавно по-късно още веднъж бе върнат зад решетките. С решение на Специализирания углавен съд, също от през вчерашния ден, е променена и мярката за неотклонение в парична гаранция от 20 000 лв. и на общинския консултант Петър Тодоров.

Той, също няма по какъв начин да излезе сега на независимост, поради прокурорския митинг. На 5 декември, четвъртият арестуван Георги Георгиев бе пуснат против подписка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР