Специализираният наказателен съд гледа мярка за неотклонение на групата за

...
Специализираният наказателен съд гледа мярка за неотклонение на групата за
Коментари Харесай

Спецсъдът гледа мярка на групата за трафик на мигранти

Специализираният углавен съд гледа мярка за неотклонение на групата за трафик на мигранти.

По-рано през днешния ден Специализираната прокуратура внесе в Спецсъдът искане за "Задържане под стража " на 7-те упрекнати за присъединяване в група за интернационален трафик на мигранти.

От прокуратурата разкриха, че всяка седмица са превеждани сред 30 и 40 души. Мигрантите не са имали документи за идентичност. Те са били най-вече от мъжки пол, ненавършили 16 години. Мигрантите са превозени през Сърбия за страни от Западна Европа. Нелегалните лица са прекарвани през рискови гористи местности, в които е бил заплашен животът им.

Схемата започва от Кабул, Афганистан, където родственик на член на незаконната група е имал магазин. Това лице е набирало мигранти от Афганистан, които са прекарвани през Иран до Турция. Там те са били посрещани от друго лице, което ги е транспортирало от Турция до България. Каналът им е бил през река Марица. В България незаконните лица са се предвижвали със особено оборудвани бусове. Те са укривани в секретни квартири в столичните квартали “Орландовци” или “Филиповци”. Межд 8 и 10 хиляди евро е коствало на едно лице превозването му от Афганистан до Източна Европа.

Някои от членовете на незаконната група са женени за българки, които били напълно осведомени с активността на незаконната група. Разследват се и гранични служители на реда.

Предстои да се желае задържане под стража във връзка с всички арестувани лица.
4 4

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР