Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу бившата кметица

...
Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу бившата кметица
Коментари Харесай

Дадоха ход на делото срещу Десислава Иванчева

Специализираният углавен съд даде ход на делото против някогашната кметица на столичния регион " Мдалост " Десислава Иванчева, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров за рушвет в изключително огромни размери. Адвокатите на обвинените пледираха то да бъде върнато на профилираната прокуратура  поради процесуални нарушавания, само че съдът не почете настояването.

Тримата са упрекнати за поискани и взети от строителния бизнесмен Александър Ваклин 70 хиляди евро рушвет. Самият той свидетелства на първото съвещание преди седмица, че парите са му били поискани за осъществяване на " куриерска услуга " - напредване на кореспонденция по капиталови планове за строителство.

Преди седмица правосъдният състав трябваше да реши всъщност дали да даде ход на делото или да го върне на профилираната прокуратура. Тогава обаче се оказа, че не е спазен седемдневният период, в който обвинените би трябвало да се срещнат с обвинителния акт и съдът пренасрочи делото за 13 септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР