Специализираният апелативен съд отложи делото на кмета на район Младост

...
Специализираният апелативен съд отложи делото на кмета на район Младост
Коментари Харесай

САС отложи делото на кмета на „Младост“, Иванчева иска време да види материалите

Специализираният апелативен съд отсрочи делото на кмета на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместника ѝ - Биляна Петрова .

Днес съдът трябваше да се произнесе дефинитивно дали Иванчева и Петрова да бъдат отстранени от поста. Двете обаче желаеха няколко дни пролонгация, за да се срещнат с материалите по делото.

Петрова и Иванчева са в ареста от средата на април, когато бяха задържани и упрекнати във взимане на рушвет в изключително огромни размери.

Преди 10 дни прокуратурата изиска отстраняването им от служба, откакто стана ясно, че от ареста Иванчева продължавала да упражнява пълномощията си на кмет и разписала заповед за назначение на пиара на региона - Петър Кърджилов за собствен заместител.

Следващото съвещание е планувано за вторник, 5 юни.

Междувременно Столичният общински съвет избра нов краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Младост ".-->

Общинарите избраха проектант Румен Русев да заеме мястото на кмета Десислава Иванчева. По време на разискването стана ясно, че законно зам.-кметовете на Иванчева в регион " Младост " са трима - арх. Русев, Владимир Клисуров и Дияна Павлова , която по справедливи аргументи не може да изпълва отговорностите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР