Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър

...
Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър
Коментари Харесай

Спецсъдът прекрати делото срещу Димитър Желязков-Очите

Специализираният апелативен углавен съд приключи делото против несебърския необут Димитър Желязков-Очите и още 12 души, измежду които и щерка му Станислава, подсъдими за присъединяване в проведена незаконна група и върна случая назад в профилираната прокуратура за ново следствие и проверка.
Причината е премахване на основни процесуални нарушавания в 180-те страници обвинителен акт. До този процес се стигна, откакто Специализираният углавен съд откри голям брой пороци в обвинителния акт, част от които съгласно отбраната на подсъдимите, са неотстраними.
Има разминавания в сумите, които изнудваните от бандата му са давали, в събитията за присъединението към групата от общинския консултант от Несебър Пейко Янков и прочие
Сега прокуратурата незабавно би трябвало да изготви нов обвинителен акт по случая. Митьо Очите беше арестуван в Истанбул през август 2018 година, а през февруари беше екстрадиран у нас.
"След броени дни изтича 8-месечният период и по закон, в случай че до това време не бъде импортиран кадърен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, би трябвало да бъдат освободени ", разяснява юрист Захари Кирилов, който е зает със отбраната на двама от подсъдимите.
Припомняме, че Димитър Желязков е упрекнат за това, че е управлявал проведена незаконна група за изнудване, насила, закани, палежи и разпространяване на опиати. В нея са взели участие още 12 души, в това число и дъщерята на Желязков - Станислава. Тя е с обвиняване за събиране на такса „ Спокойствие " от таксиметрови компании и притежатели на търговски обекти в „ Слънчев бряг”.
Освен като началник на проведена незаконна група, Очите ще дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание. В част от случаите Желязков персонално взел участие в рекетирането на набелязаните от него жертви. За осъществените от него закононарушения законът планува до 15 година затвор, санкция от 5 000 до 10 000 лв. и конфискация на една втора от имуществото му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР