Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър

...
Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър
Коментари Харесай

Спецсъдът прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите


Специализираният апелативен углавен съд приключи делото против несебърския необут Димитър Желязков-Очите и още 12 души, измежду които и щерка му Станислава, подсъдими за присъединяване в проведена незаконна група и върна случая назад в профилираната прокуратура за ново следствие и проверка.
Причината - премахване на основни процесуални нарушавания в 180-те страници обвинителен акт. До този процес се стигна, откакто Специализираният углавен съд откри голям брой пороци в обвинителния акт, част от които съгласно отбраната на подсъдимите, са неотстраними.
Има разминавания в сумите, които изнудваните от бандата му са давали, в събитията за присъединението към групата от общинския консултант от Несебър Пейко Янков и прочие
Сега прокуратурата незабавно би трябвало да изготви нов обвинителен акт по случая. Митьо Очите беше арестуван в Истанбул през август 2018 година, а през февруари беше екстрадиран назад от Турция у нас.
"След броени дни изтича 8-месечният период и по закон, в случай че до това време не бъде импортиран кадърен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, би трябвало да бъдат освободени ", разяснява пред DarikNews.bg юрист Захари Кирилов, който е зает със отбраната на двама от подсъдимите.
Припомняме, че Димитър Желязков е упрекнат за това, че е управлявал проведена незаконна група за изнудване, насила, закани, палежи и разпространяване на опиати.
В нея са взели участие още 12 души, в това число и дъщерята на Желязков - Станислава. Тя е с обвиняване за събиране на такса „ Спокойствие " от таксиметрови компании и притежатели на търговски обекти в „ Слънчев бряг”.
Освен като началник на проведена незаконна група, Очите ще дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание.
В част от случаите Желязков персонално взел участие в рекетирането на набелязаните от него жертви. За осъществените от него закононарушения законът планува до 15 година затвор, санкция от 5000 до 10 000 лв. и конфискация на една втора от имуществото му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР