Специализираната в областта на киберсигурността компания Pen Test Partners откри

...
Специализираната в областта на киберсигурността компания Pen Test Partners откри
Коментари Харесай

Хакери откриха как да атакуват 25 000 автомобила

Специализираната в региона на киберсигурността компания Pen Test Partners откри минус, който слага под опасност от офанзива над 25 000 автомобила от целия свят. Проблемът е в имобилайзера на английската компания SmarTrack, който би трябвало да блокира запалването на колата, в случай че то се прави с фалшифициран ключ.
Сътрудници на Pen Test Partners съумели да нападат автомобила на собствен сътрудник, който по това време са намирал в Гърция. Те получили надзор над имобилайзера на транспортното средство благодарение на команди посредством интернет-браузер. " Операцията " е лишила няколко секунди, след което бил открит цялостен надзор над колата.
От SmarTrack незабавно са наели експерти от друга компания, които са отстранили казуса и в този момент системата би трябвало да е неуязвима. Експертите обаче са на мнение, че точно хакерските офанзиви са най-голямата опасност за бъдещите коли, които ще бъдат оборудвани със системи за самостоятелно придвижване.
Твърде евентуално е, хакерите да могат да сковават трафика във всеки град, като за това ще им е задоволително да манипулират всеки пети самостоятелен автомобил посредством интернет. Ако 10% от колите спрат в час пик, това ще бъде задоволително, с цел да не могат колите за спешна помощ да дойдат в точния момент при повикване.
Засега учените единствено са моделирали какво ще се случи, в случай че хакерите получат достъп до самостоятелните коли. При основаването на модела те не са отчели доста фактори, измежду които, да вземем за пример, е суматохата. Така, с цел да се получи цялостен безпорядък, хакерите ще имат потребност от достъп до по-малък брой безпилотни коли.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР