Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама

...
Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама
Коментари Харесай

Разследват трима за шпионаж в полза на Русия - двама от ДАНС и един от министерство, различно от МВР

Специализираната прокуратурата проверява за шпионаж в интерес на Русия двама чиновници на приблизително управително равнище на ДАНС и чиновник на българско министерство, друго от Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха по време на брифинг Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура, и Христо Кръстев, представител на Специализираната прокуратура.

" Няма арестувани и упрекнати за шпионаж чиновници на ДАНС от акцията в постройката на организацията през вчерашния ден, заяви представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. Изследват се дейностите на три лица - двама от междинните равнища в йерархията на ДАНС и на чиновник от друго министерство, само че не е Министерство на вътрешните работи, прецизираха проверяващите.

Следващата седмица ще стане ясно дали има лице, на което ще бъде предявено обвиняване за шпионство в интерес на Руската федерация по член 104 от Наказателния кодекс.

Според проверяващите има възможност тези лица да са предавали информация в интерес на Руската федерация непряко посредством специфични механически начини. Информацията е излъчена към лице, друго от изгонените съветски дипломати.

Акцията на профилираната прокуратура е почнала преди 2 дни по сигнал на ДАНС. Към момента няма арестувани. От Специализираната прокуратура обявиха, че чакат ДАНС да предприеме ограничения за дисциплинарното уволняване на двамата чиновници, разследвани за шпионаж.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР